Mentorointiohjelma materiaalitekniikan ja 3D- tulostuksen opiskelijoille ja ammattilaisille
Aika: Tammikuusta 2024 alkaen sisältäen yhteisen aloitustapahtuman ja 3-5 mentorointisessiota
Toukokuussa 2024 yhteinen päätöstapahtuma
Paikka: Mentorointitapaamiset tullaan järjestämään joko etäyhteyksin tai kasvotusten osallistujien toiveiden ja tilanteiden mukaan. Aloitus- ja päätöstapahtumat on tarkoitus järjestää pääkaupunkiseudulla, mutta myös etäosallistuminen on mahdollista.
Kohderyhmä: Ohjelma on suunnattu materiaali- ja valmistustekniikan opiskelijoille ja ammattilaisille. Osallistujien tulee olla ASM Finland ry:n tai opiskelijoille suunnatun Material Advantage -ohjelman ja/tai Suomen Korroosioyhdistys SKY:n jäseniä ja/tai FIRPA:n jäseniä.
ASM Finland ry, Suomen Korroosioyhdistys SKY ja FIRPA järjestävät yhteistyönä mentorointiohjelman, joka on suunnattu materiaali- ja valmistustekniikan opiskelijoille ja ammattilaisille. Mentorointiohjelma on ilmainen ASM:n, SKY:n ja FIRPA:n jäsenille eli mukaan pääset liittymällä jäseneksi johonkin näistä yhdistyksistä.
Mentorointiohjelman tarkoituksena on luoda yhteyksiä urallaan eri vaiheissa olevien osaajien välillä, mahdollistaen näin mentoroitavan omien kykyjen kehittymisen, vahvuusalueiden hahmottamisen ja verkostoitumisen muiden osaajien kanssa. Mentorointi on prosessi, jossa kokeneempi mentori auttaa mentoroitavaa eli aktoria oppimaan lisää ja kehittymään ammatillisesti jakamalla omaa osaamistaan.
Osallistujan niin toivoessa, tapaamiset voidaan järjestää myös ns. vertaismentorointina urallaan samassa vaiheessa olevien kesken, tällöin ohjelma tarjoaa mahdollisuuden päästä pohtimaan uravaiheessa tai tilanteessa ajankohtaisia teemoja toisen materiaalitekniikan osaajan kanssa. Vertaismentoroinnissa henkilöt toimivat vuorotellen mentorin ja aktorin rooleissa.
Mentorointi tapahtuu kahdenvälisissä luottamuksellisissa keskusteluissa, jotka perustuvat sitoutumiseen ja avoimuuteen. Ensimmäisessä tapaamisessa mentori ja aktori tai vertaismentorit allekirjoittavat kahdenkeskisen sopimuksen, jossa prosessin parametrit ja kesto määritetään. Nämä mentoroinnille asetettavat tavoitteet määräytyvät aktorin kiinnostuksen kohteiden ja toiveiden mukaan. Sekä mentorin että aktorin toiveita kysytään jo ilmoittautumisessa ja ne otetaan huomioon pareja muodostettaessa. Tavoitteena on, että mentori ja aktori käyvät kevään aikana vähintään neljä keskustelua aktorin toivomista aiheista. Pari sopii keskustelujen ajankohdat ja toteutustavat keskenään. Keskusteluun suositellaan varattavaksi ainakin tunti tai puolitoista. Hyvä käytäntö on,
että käsiteltävistä aiheista sovitaan jo etukäteen, jotta sekä mentori että aktori voivat valmistautua keskusteluun.
Ilmoittautuminen: Mentorointiohjelmaan haku on mahdollista keskiviikkoon 15.11.2023 asti sähköpostitse osoitteeseen asm.finland(at)asmfinland.fi. Ilmoittautumalla hyväksyt, että tietojasi tullaan käyttämään ASM Finlandin tietosuoja-asetuksen mukaisesti (https://www.asmfinland.fi/gdpr.html) mentorointiprosessin aikana.
Paikka mentorointiohjelmassa pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle. Järjestäjä kuitenkin pidättää oikeuden rajata paikkoja, mikäli sopivien mentorointiparien löytyminen niin vaatii. Valinnat tehdään joulukuun alussa ja ohjelmaan valittuihin ollaan yhteydessä 15.12.2023 mennessä.
Liitäthän hakemukseesi CV:si pdf:nä. Lisäksi vastaathan seuraaviin kysymyksiin:
Vastaukset tullaan toimittamaan myös mentorointiparillesi ja parien muodostamisen jälkeen osallistujien jäsenyys, ASM Finland ry/Material Advantage, Korroosioyhdistys ja/tai FIRPA tullaan tarkastamaan.